Dirigent van het koor.

Mirjam Spoelman studeerde, naast schoolmuziek, koordirectie bij Kees Stolwijk aan het Twents  Conservatorium.Tijdens deze studie is zij assistent-dirigent geweest bij het  Nijmeegs Studentenkoor, Toonkunst Amersfoort, Toonkunst Enschede en het Twents  Vrouwenkoor.

Naast Cantica Nova is zij dirigent van het Vocaal vrouwenensemble Ladies Only en de gemengde zangvereniging
Opus ’94 uit Hengelo.

Uitganspunt is het behalen van het maximaal haalbare met de koren, gebaseerd op zangtechniek en muzikaliteit. Vanuit een jarenlange ervaring is haar specialisme het optimaliseren van de koorklank, middels stemvorming, en het naar boven halen van het beste wat de leden kunnen geven.

Met Cantica Nova zijn vele succesvolle, zeer gevarieerde uitvoeringen gegeven, met muziek van “Les Miserables” tot het Requiem van Fauré, van “de Jorismis” van Finkers en “De Pathmosprinses” van Wilmink en Deiman tot het “Gloria” van Vivaldi en de “Krönungsmesse” van Mozart.


Na jarenlang werkzaam te zijn geweest als muziektherapeute en als muziekdocente bij de Muziekschool Twente, waar zij ook het kinderkoor onder haar hoede had, is zij nu op verscheidene scholen werkzaam als freelance vakdocente muziek.Daarnaast geeft zij regelmatig workshops koorscholing en stemvorming bij koren in de regio.

Als alt zingt zij op projectbasis, bij Consensus Vocalis, waarbij zij heeft gezongen onder dirigenten als Jaap van Zweden, Ed Spanjaard, Jan Willem de Vriend en natuurlijk Klaas Stok.Als soliste heeft zij aan diverse uitvoeringen, onder andere diverse Bach cantates, de “Krönungsmesse” van Mozart, “Cantate de Noël” van Saint-Saëns en “Jésus, là, es-tu?” een cantate van Marcel Landowski voor vrouwenkoor en alt, haar medewerking verleend.

Plaatsvervanger van onze dirigent en pianist/organist bij concerten is Carlo van den Beld.

 

 

  

 

 

Top

Gemengde Zangvereniging Cantica Nova Losser | info@canticanova.nl